Oon jo kauan odottanut hetkeä, että pääsen kokeilemaan marenkista pavlovaa. Nyt äitienpäivänä oli oikea hetki. Marenkikakun päällä on vaniljavaahtoa ja turkkilaista jugurttia. Marjoina on mustikkaa, vadelmaa, karpaloita ja punaherukoita. Ne tasoittivat hyvin marengin makeaa makua. Koristelin kakun vielä kandeeratuilla ruusunterälehdillä.

Pavlovapohja:

Marenkipohja

  • 4 valkuaista
  • 250 g sokeria
  • 2 tl maissijauhoa
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • pari tippaa vaniljauutetta
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, johon muodostuu huippuja. Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa koko ajan, kovin kovin pitkään, kunnes kaikki sokeri on lisätty ja seos tuntuu sormien välissä hierottuna pehmeältä, ei siis lainkaan rakeiselta. Nostele joukkoon maissijauhot sekä valkoviinietikka, johon on sekoitettu vaniljauute. Levitä marenkimassa leivinpaperoidulle pellille n. 21 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Tasoittele päällys ja reunat. Muista, että marenki paisuu uunissa. Työnnä pelti uuniin ja laske välittömästi uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista marenkia tunti tai hieman reilu, mutta älä liian kauan, sillä vaikka kuoresta tulee entistäkin rapsakampi, sen vaahtokarkkimainen sisus kuivettuu liian pitkässä paistossa.