Jos gluteiinittomasta kakusta tulee mieleesi mauton ja lässähtänyt kakku, kannattaa sinun kokeilla tätä! Tämä torttu on vallan ihanan makuista ja koostumukseltaan myös todella hyvää. Kiitos Merville ohjeesta!

Kakkupohja:
200g hasselpähkinäjauhetta
1dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
6 kananmunaa
2dl sokeria
2rkl maitoa

Täyte:
2tlk säilykepäärynöitä
400g pähkinä-suklaalevitettä (esim. Rainbow)

Voitele ja jauhota hasselpähkinäjauheella 24cm vuoka. Erottele valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kuivat aineet keskenään paitsi sokeri, jonka vatkaat keltuaisten kanssa vaahdoksi. Lisää sokeri-keltuaisvaahtoon maito ja kuivat aineet vuorotellen kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nostellen taikinan joukkoon. Laita uuniin 175 asteeseen 40-45 minuutiksi.

Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta kakkupohja päärynänliemellä (4 munan kakkuun meni yhden tölkin päärynäliemet). Notkista pähkinä-suklaalevitettä vähän aikaa mikrossa ja levitä n. 1/4 osa kakun väliin. Lisää väliin vielä pienkiksi pilkotut päärynät (ihan kaikki päärynät eivät kakkuun mahdu). Laita kakun toinen puoli päälle ja kostuta. Levitä loppu notkistettu pähkinä-suklaalevite kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.